Határtalanul!

Határtalanul! program a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakképző Iskolájában

 Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő „Együttműködés szakképző iskolák között” felhívására 2015. december 4-én adtuk be pályázatunkat a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskolával való együttműködésre.

A támogatói döntés értelmében pályázatunk 2 483 000 Ft támogatásban részesül.

A támogatást nyújtó szervezet neve: Emberi Erőforrások Minisztériuma

(Pályázati azonosító: HAT-15-07-0094)

A lebonyolító szervezet neve: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakképző Iskolája

A támogatott projekt címe: Mesterségünk címere

A projekt keretében Hódmezővásárhely és Székelyudvarhely környékének hagyományos mesterségeit mutatjuk be, azok eredetét, régi és mai művelőit. A részt vevő diákok maguk is belekóstolhatnak néhány mesterségbe: kopjafát faragnak, bútort festenek, csörögét sütnek.  A két város környékének hagyományos népi ételeiből egy receptkönyvet állítanak össze. A program egy hagyományőrző vásár megelevenítésével zárul.

Hódmezővásárhely, 2016. március 16.

Szani Mariann

szervező pedagógus

 

A 2015/2016-os tanévben a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Szakképző Iskolájának pályázata elnyerte a Határtalanul! program támogatását.

 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "Együttműködés Szakképző iskolák között"  HAT-15-07 kódjelű pályázati felhívásra benyújtott,  HAT-15-07-0020 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett Miénk a pálya című pályázatunk az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján            1 796 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az elnyert összegből az Eötvös és a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum diákjainak szakmai együttműködése valósul meg Hódmezővásárhelyen és Székelykeresztúron.

Miénk a pálya címmel sport, kereskedelmi és közgazdasági téren jön létre közös projekt.

A szakképzésünkhöz szorosan kapcsolódó tevékenységek során egymástól teljesen eltérő szakmákat tanuló fiatalok együttműködésére kerül sor iskolán belül és a két iskola diákjai között. Célunk a tolerancia, a nemzeti összetartozás érzésének erősítése és a szakmákhoz kötődés erősítése. 

Hódmezővásárhely, 2016. március 16.

Orbán István

igazgató

A HSZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolája a HATÁRTALANUL! programban 2016.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "Együttműködés Szakképző iskolák között" című, HAT-15-07 kódjelű pályázati felhívásra benyújtott Művészetek közötti utazások "határtalanul" című pályázatunk az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján 567 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Projektünk 2016. április 11-16. között valósul meg az Adai Műszaki Iskola és a HSZC Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolája együttműködésében tizenkét diák és négy pedagógus részvételével. Pályázatunk a művészeti ágak közötti valós és képzeletbeli utazást tűzte ki céljául. A művésztanárok elképzelései, előzetes tervei alapján egy a Vajdasághoz köthető irodalmi alkotás kerül feldolgozásra a két utazás alkalmával, tanulmányozva eközben Szabadka és Hódmezővásárhely régi és mai arculatait. Ebből fotómontázsok készülnek, a városok színházaiban, képzeletben színpadra állított előadásokhoz pedig korhű makettek, díszlet- jelmez- és színlaptervek kerülnek ki a diákok alkotásaiból. Programunkat egy Hódmezővásárhelyen és Adán szervezett kiállítással zárjuk, ahol bemutatásra kerülnek a pályázat alapfeltételeként megvalósuló „termékek”.

Hisszük, hogy a Határtalanul! programba készült projektünk a művészetek bevonásával (pl. a zene, irodalom, képzőművészet, színház, fotózás, filmkészítés) hagyományalapot teremthet majd a részt vevő határon túli és anyaországi diákok együttműködésének.                     

Bozsér Zsolt, Szombathelyi Anita