Szalagavató ünnepség

 

A HSZC Zsoldos Ferenc Középiskolája és Szakiskolája 2016. február 5-én rendezte meg szalagavató ünnepségét a szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokban. Az idei évben 9 végzős osztály tanulóinak tűzték fel a szalagot. A 2015/2016-os tanévben három szakközépiskolai (kereskedelem-marketing, gépész, rendészeti, katonai szakmacsoportban), egy nappali gimnáziumi és 5 szakmai osztály végez iskolánkban.

A már hagyománnyá vált keringőtánc mellett színvonalas fellépők színesítették a programot. Az idei évben rendhagyó módon két keringővel készültek végzős diákjaink. Először az angol keringőt, majd pedig a bécsi keringőt csodálhattuk meg. A keringő táncok után hallhattuk Seres Antal - az iskolánk egykori tanulója vezetésével - a Zenével a rákos gyermekekért alapítvány műsorát, melyben egy végzős diákunk, Török Richárd gitáron játszik. Az est fénypontja az osztályprodukciók voltak. A 12.G (nappali gimnázium) egy bemutató kisfilmet készített a szalagavatóra. Négy osztály készült önálló táncprodukcióval, melyek mindegyike nagyon színvonalas és szórakoztató volt.

Az osztálytáncok közül a 11. AB (eladó és hegesztő, villanyszerelő) osztály produkcióját mindenképpen ki kell emelni, akik nagyon ötletes módon, profi mozdulatokkal (melyek főként felkészítő tanáruknak, Borbás Csabának köszönhetőek) a tanárok bevonásával egy fergeteges táncot adtak elő a színpadon.

A közel három órás műsor zárásaként városunkban egyedülálló módon megválasztották az est bálkirályát és bálkirálynőjét. A megtisztelő címet Varga Fanni, 12. R osztályos tanuló és Turza Richárd, szintén 12.R osztályos tanuló nyerte el.

A teljes képgaléria az iskolánk facebook oldalán megtekinthető.

Szentes, 2016. február 2.

                                               Koósné Káré Tímea

a bált szervező pedagógus