Szentesi „katonasulis” a díjazottak között

Budapesten, a Stefánia Palotában (Honvéd Kulturális Központ) november 10-én negyvenkilenc diák vehette át a Lippai Balázs esélyegyenlőségi és a Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjat.

A Honvédelmi Minisztérium 2003 óta minden félévben odaítéli a Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjat, amely a tehetséges, de hátrányos helyzetű roma fiatalok esélyeit kívánja javítani.

Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjat először 2011-ben osztották ki. A 2015/2016-os tanévben harminckilenc olyan pályázónak adták át az ösztöndíjat, akik többek között részt vesznek a „Katonai alapismeretek” tantárgy oktatásában, valamint példás magaviseletű tanulók.

Ebbe a körben tartozik a szentesi Kiss Attila Csaba, aki HSZC Zsoldos Ferenc Középiskolában folyó Katonasuli tagozatának 11. évfolyamos tanulója.

Cserkeszőlőn lakik, már három éve vesz részt a Katonasuli programban. Édesapja kezdeményezte, hogy az általános iskola után itt tanuljon tovább, a javaslat találkozott Attila elképzelésével, mint mondta: változatlanul a katonai pályán történő elhelyezkedés a célja.

A középiskola elvégzése után tiszthelyettesi, vagy tiszti főiskolára szeretne menni. A honvédségen belül leginkább lövész, esetleg mesterlövész lenne.

Tanulmányi eredménye a középiskolában 4,5 körül alakult, a magatartása pedig példás. A Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíjat ő is a fővárosban vette át Vargha Tamástól, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárától.

2015. november 15.

Pintér Etelka

igazgató