Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 3.
HSZC
  • szakmai fórum
  • tájékoztató

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a Mesterséges Intelligencia kapujában

2024. március 27-én a Centrum intézményeiben dolgozó kollégák részére szakmai látogatást szerveztünk a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karára.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum a Mesterséges Intelligencia kapujában

Az esemény középpontjában a mesterséges intelligencia (MI) kutatási és alkalmazási lehetőségei álltak az oktatás, a gyártás és gyakorlati felhasználás területén. A rendezvényre közel 50 résztvevő érkezett a Centrum oktatási intézményeihez tartozó kollégák közül, hogy megismerjék az MI által nyújtott lehetőségeket és azok gyakorlati megvalósítását a különböző iparágakban.

A tanszéken meghallgatott előadás által az MI által vezérelt automatizált folyamatok hatékonyságát, precizitását, alkalmazási lehetőségeit ismerhettük meg, amelyek kulcsfontosságúak az Ipar 4.0 környezethez kapcsolódó modern gyártási folyamatokban. Emellett lehetőségünk volt betekintést nyerni az Innovatív Járművek és Anyagok Tanszéken egy 3D nyomtatással foglalkozó laborba, ahol a technológia valós idejű alkalmazásait tekinthettük meg. A laborlátogatás mellett járműipari műhelyekbe látogattunk el, ahol az egyedi tervezési megoldásokat és az MI szerepét vizsgálhattuk a járműfejlesztés terén.

A látottakat áttekintve egyértelműen megbizonyosodhattunk arról, hogy a mesterséges intelligencia nem csupán egy távoli jövő víziója, hanem egy valóságos lehetőség, amely már ma is formálja a világot, amiben élünk.

A nap során nemcsak a technológiai aspektusokba nyerhettünk bepillantást, hanem lazító programként megtekintettük az egyetem nemrégiben átadott, egyedi és innovatív építészeti megoldásokban gazdag kampuszát is.

A program során lezajlott informális beszélgetések olyan ötleteket és gondolatokat generáltak, melyek későbbi közös projektek alapját képezhetik. Többek között a rendezvény alkalmas volt arra, hogy megalapozza egy jövőbeli szakmai munkahét lehetőségeit, ahol előkészíthetjük az MI technológiának oktatásba történő bevezetését is.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum jövőbeni célja további workshopokon keresztül a kollégák felkészítése a mesterséges intelligencia gyakorlati bevezetésére, mellyel az oktatási módszereinket kívánjuk megújítani az intézményeinkben.

GALÉRIA

Galéria

A GAMF Műszaki és Informatikai Karán a HSZC dolgozói
A GAMF Műszaki és Informatikai Karán a HSZC dolgozói
A GAMF Műszaki és Informatikai Karán a HSZC dolgozói

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Barta Éva

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 3. rész

A Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk harmadik szereplője: Barta Éva

2024. ápr. 29.
HSZC
Géczi Zsófia

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 2. rész

A Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk második szereplője: Géczi Zsófia

2024. ápr. 26.
HSZC
Ugrai Panna

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 1. rész

Április 25-én a Lányok Napján számos pályaorientációs rendezvény zajlik országszerte, amelyeknek célja, hogy fiatal lányokat ösztönözzenek a tudományos és műszaki területek iránti érdeklődésre. Ezen a napon az ország különböző egyetemei és programozást oktató intézményei nyitják meg kapuikat, hogy bemutassák a fiataloknak a technológia és műszaki szakmák világát.

2024. ápr. 25.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum