Ugrás a fő tartalomra

6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.


+36 (62) 202-475

Széchenyi 2020

Hírek


2023. aug. 11.
HSZC
  • oktatás
  • HSZC iskolái

Közel 300 új számítógéppel kezdhetik meg tanévet a HSZC intézményeiben

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 190 millió forintot fordított arra, hogy az intézményekben zajló oktatói munka még modernebb és hatékonyabb lehessen.

Közel 300 új számítógéppel kezdhetik meg tanévet a HSZC intézményeiben

A csütörtöki sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja kifejtette, hogy az i5-ös és i7-es processzorral ellátott HP számítógépek rendkívül jó minőségűek, így az általános informatikai oktatáson túl a komolyabb, szakmai képzésre is alkalmasak. A kancellár kifejtette, hogy mindig is arra törekedtek, hogy a lehető legmodernebb géppark álljon a pedagógusok és a diákok rendelkezésére. Ezt a célt szolgálta, amikor tavaly minden oktatónak egy-egy laptopot vásároltak. A koronavírus-járvány még jobban rávilágított arra, hogy mekkora szükség van a megfelelő informatikai eszközökre.

Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója arról beszélt, hogy lassan minden területen megjelenik az automatizáció, digitalizáció. Arra törekednek, hogy a jövő szakemberei versenyképes szakmai tudással, megfelelő digitális kompetenciával szerezzék meg a szakmai végzettséget. A színvonalas képzéshez elengedhetetlen a modern technika, korszerű géppark.

A főigazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy a „Z” generációs diákok már egyre kevésbé oktathatók a hagyományos módon, ezért szükséges a tantermek digitalizációja. „A szakmai végzettség megszerzésekor már interaktív vizsgát tesznek a tanulóink – mind a nappali tagozatos diákok és a felnőttek szakmai oktatásában résztvevők egyaránt – sikeresen tudnak felkészülni a szakmai vizsgára” – mondta el Kincses Tímea.

Az új számítógépekből a HSZC minden intézményébe jut, így közel 5 ezer fő élvezheti majd ezek előnyeit.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Laptopok átadása az oktatóknak

Laptopokat osztott ki a HSZC oktatói részére

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum közel 150 millió Ft értékben osztott ki oktatói részére új DELL laptopokat Hódmezővásárhelyen, Makón, Csongrádon és Szentesen, hogy támogassák a digitális oktatást, illetve annak XXI. századi modern környezetben történő megvalósulását.

2021. nov. 13.
HSZC
Tóth Rita

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 7. rész

Végül, de nem utolsósorban, a Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk hetedik szereplője: Tóth Rita

2024. máj. 3.
HSZC
Seres Gabriella Ramóna

LÁNYOK NAPJA - Kiemelkedő fiatal tehetségek – 6. rész

A Lányok Napja alkalmából indított sorozatunk hatodik szereplője: Seres Gabriella Ramóna

2024. máj. 2.
HSZC


KIMIKK
CsmkikEmberi Erőforrás TámogatáskezelőEmberi Erőforrások MinisztériumaHatártalanulHódmezővásárhely mobilalkalmazásNemzeti Tehetségkutató Program
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

      6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 7-9.

    • Telefon: +36 (62) 202-475

      E-mail: hszc.titkarsag@hiszk.hu

      OM azonosító: 203039

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/007549; E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum